Hvornår er det bedst at bruge træbeskyttelse?

Det er som udgangspunkt bedst at, få træbeskyttelse på ens træværk når temperaturen ligger mellem 10-20 grader, da træbeskyttelse fungere bedst i moderat luftfugtighed også skal der helst være gået en ugen uden regn, inden du begynder at bruge træbeskyttelse på dit træværk. Så det vil sige fra slut april til september vil det være allerbedst at anvende træbeskyttelse.
 

Trænger dit skur, plankeværk eller andet til træbeskyttelse?

Før du går i gang med at bruge træbeskyttelsen, så skal du huske at sikre at træet er tørt, dernæst skal du have rengjort overfladen og fjerner alger og andre ujævnheder, herefter skal du bruge grundingsolie også kan du derefter bruge træbeskyttelse.

Det vil som udgangspunkt være bedst at, få smurt træbeskyttelse på dit træ fra april til september måned, da det på denne tid af året er der hvor der er mest tørvejr.

Skal du så bruge olie eller vandbaseret træbeskyttelse? Der er som udgangspunkt fordele ved begge former for træbeskyttelse, vandbaseret træbeskyttelse er nemt at påføre, miljøvenligt også holder det også rigtig godt. Hvor man normalvis bruger oliebaseret træbeskyttelse til udsat og skadet træ, også hærder det også en del hurtigere end vandbaseret træbeskyttelse.

Træbeskyttelse kan også tones med farve, alt efter om du ønsker hvid, sort, grå, brun, rød osv.
 

Udvendigt træværk behøver træbeskyttelse

Som udgangspunkt bør du minimum en gang om året, beskytte dit træværk med en træbeskyttelse. Vind og vejr har en rigtig stor påvirkning på dit træværk gennem hele året. Hvis du beskytter dit træværk minimum en gang om året, vil du forlænge dit træværks levetid.

Der er ikke nogen regler for hvor ofte du skal behandle dit træværk, da det udelukkende afhænger af hvor udsat det er for ydre påvirkninger og hvilken træsort der er tale om. Teak, eg og ceder kan holde mange år uden træbeskyttelse, men vi anbefaler at, du som minimum gennemgår dit træværk en gang om året.


Men hvilke træbeskyttelse skal du så vælge?

For det kommer igen an på hvor ofte du vil behandle dit træværk. Så spørgsmålet er om det skal være transparent, halvdækkende eller heldækkende. Fordelen ved at vælge transparent træbeskyttelse er at du vil kunne se træets åretegninger og strukturen bevares, men en transparent træbeskyttelse holder ikke ret længe, så man vil som udgangspunkt skulle behandle sit træværk jævnligt og gerne to gange om året.

Hvis du derimod ønsker en længere holdbarhed skal du vælge en halv-eller heldækkende træbeskyttelse, en halvdækkende beskyttelse holder som udgangspunkt i to til fire år, mens en heldækkende kan holde helt op til otte år.

Inden du behandler dit træværk skal du være opmærksom på om træet er tørt, for hvis du maler på vådt træ så vil malingen skalle af og det vil være spild af maling og tid. Det er derfor også vigtigt at gøre et grundigt forarbejde, da du skal forbehandle træet før du anvender en træbeskyttelse.


Kontakt os for at få hjælp til at vælge den træbeskyttelse der passer dig bedst

Synes du også det kan være svært at navigere i hvilken træbeskyttelse du skal vælge? og hvordan træet skal forbehandles? Så står vi mere end gerne til rådighed, til at svare på alle de spørgsmål du måtte have. Kom gerne forbi butikken til en uforpligtende snak, ring på 98 17 20 98 eller send os en mail med dine spørgsmål på kg@solsidensmaler.dk