Hvorfor vælge vinylgulv?

Man kan i princippet lægge vinylgulve i hele sit hus, der er dog nogle rum der er mere oplagte at lægge vinylgulve i end andre. Det er især rum hvor der er en masse slitage på gulvene, at man anbefaler at lægge vinyl på gulvet.

Det vil som udgangspunkt være opholdsrum og køkkener, fordi at vinylgulve er nemme at rengøre, de er slidstærke samt nemme at vedligeholde, så hvis du vælger et vinylgulv til din bolig så er det ikke kun nemt at rengøre, og modstår slag, samt gør det noget for akustikken i rummet.

Vinylgulve er også en af de billigste metoder at vælge når du skal have lagt nyt gulv i din bolig.

Fordelen ved vinylgulve er at du kan lægge det ovenpå dit nuværende gulv, medmindre du har vinyl, linoleum eller gulvtæppe på i forvejen. Det underliggende gulv skal bare have en jævn og tør overflade før du går i gang. Det kræver altså ikke det helt vilde forarbejde, hvis du ønsker vinylgulve i dit hjem.

Vinylgulve i alle afskygninger

Vinylgulve kommer i rigtig mange afskygninger, fx kan du få et vinylgulv der ligner fliser, klinker og sågar trægulve. De fås også i rigtig mange forskellige farver, hvilket gør at du har rigtig mange muligheder for at finde det vinylgulv der passer til din bolig.

Vinylgulve bliver også ofte anvendt på badeværelser og i vådrum, da det er utrolig praktisk og modstandsdygtigt overfor vand, det er derfor også utrolig nemt at rengøre hvis der bliver spildt på dine gulve.

Derfor er vinylgulve også et virkelig godt alternativ til fliser på badeværelset, dog skal der anvendes vådrumsvinyl på badeværelser da vinylen skal være GKV-godkendt, det vil sige at vinylen opfylder en masse skrappe krav i forhold til vandtæthed.

Så hvis du ønsker vinylgulv i vådrum, bør du altid kontakte en fagmand.

Hvorfor vælge Vinyl frem for linoleum

Der er en del fordele ved at vælge vinyl frem for linoleumsgulv, fælles for begge materialer er dog at de er fremstillet i miljørigtigt materiale. Vinylgulve er i Danmark phtalatfrie og har et meget lavt VOC-udslip (organiske opløsningsmidler) derudover har vinylgulve en lang levetid og de kan genbruges.

Vinylgulve kan føles blødere end linoleumsgulve, dette er dog en naturlig del af vinylgulve hvor at ved linoleumsgulve der skal man lægge et lag af fjedrende korkbaseret linoleum eller skumplast ovenpå for at give den lyddæmpende effekt og blødheden, hvilket bare er en naturlig del af vinylgulvet.

Vinylgulve er meget slidstærke, og tætte nok til at de anvendes i vådrum. Pergos overfladelag beskytter mod pletter, slag og aftryk hvilket gør det nemt at holde vinylgulve rene. Det er også nemt at udskifte en planke i sit vinylgulv da det er et kliksystem man anvender.

Fordelen ved vinylgulve er:

  • Vinyl har et kliksystem, linoleum skal limes fast 
  • Begge gulvtyper er bløde, dog er linoleum hårdere en vinyl
  • Linoleum er lavet i naturmaterialer, vinyl består af syntetiske materialer, som er fremstillet miljøvenligt
  • Vinylgulve er mere modstandsdygtige overfor pletter og fugt end linoleumsgulve er

Har du brug for råd og vejledning til at vælge dit vinylgulv?

Så kom forbi Solsidens Maler og Farvehandel A/S, så står vores kyndige personale klar til at vejlede dig bedst muligt ud fra dine behov. Du er altid velkommen til at ringe på 98172098 eller sende os en mail på kg@solsidensmaler.dk